zd006-08W dniach 15 ÷ 17 kwietnia tego roku, w Karpaczu odbyło się szkolenie dla członków Komisji Międzyzakładowej naszego związku. Szkolenie przeprowadziło Konsorcjum Kancelarii Prawnych „Sygna”, a wykładowcami byli, radcy prawni Karolina Kisiel i Łukasz Wereszczyński. W szkoleniu udział wzięło dwudziestu jeden członków komisji. Wykłady każdego dnia odbywały się w dwóch sesjach, przedpołudniowej od 9 do 13, oraz popołudniowej od 14 do 16. Program szkolenia zawierał wybrane podstawowe instrukcje indywidualnego i zbiorowego prawa pracy, oraz zmiany w Kodeksie Pracy. W przerwach pomiędzy sesjami przewidziano czas na rozmowy z prowadzącymi oraz porady indywidualne. Była to druga tura szkolenia, dla osób nie mogących uczestniczyć w podobnym szkoleniu, przeprowadzonym pod koniec ubiegłego roku. Wszystkim uczestnikom obydwu zaplanowanych i przeprowadzonych szkoleń, serdecznie dziękujemy za udział. Przede wszystkim jednak za ambitne i sumienne uczestnictwo w wykładach. Jesteśmy przekonani, iż zdobyta na szkoleniach wiedza pozwoli ich uczestnikom pewniej i łatwiej poruszać się w gąszczu przepisów prawa pracy. Podziękowania należą się również wykładowcom, za przygotowanie i przeprowadzenie tego szkolenia w sposób ciekawy i całkowicie „przyswajalny” dla uczestników. Karolina, Łukasz wielkie dzięki! :)