Zawody wędkarskie o puchar związków zawodowych 2015

W dniu 19 kwietnia 2015r. na zbiorniku wodnym Zatonie rozegrano zawody wędkarskie spławikowe o Puchary Związków Zawodowych przy PGE GiEK S.A. Oddział Elektrownia Turów. Do rywalizacji o puchary stanęło 28 zawodników w tym sześciu juniorów. Zawody rozpoczęły się wczesnym rankiem. Pogoda w tym dniu wyjątkowo dopisała, było ciepło niemal bezwietrznie i słonecznie. O godzinie 12,00 sędzia główny zawodów, sygnałem zakończył zawody. Komisja Sędziowska podchodząc do każdego zawodnika, przeważyła złowione ryby, po czym przystąpiła do obliczania wyników i ustalania kolejności zajętych miejsc. Na podkreślenie zasługuje fakt, że najlepsi mogli poszczycić się wynikiem niemal 6kg złowionych ryb, jak również i to, że po zaprotokołowaniu, wszystkie ryby powróciły do wody! Ceremonię wręczenia nagród rozpoczął organizator zawodów dziękując wszystkim zawodnikom za sportową i uczciwą rywalizację, oraz gratulując uzyskanych wyników. W końcu nastąpił oczekiwany moment ogłaszania wyników i nagradzania zawodników. W imieniu Związków Zawodowych puchary wręczył Przewodniczący NSZZ „Solidarność” Marek Stecyk z wiceprzewodniczącym Jackiem Kucińskim. Zawody zakończył wspólny posiłek przy kiełbasce z grila. Impreza przebiegała w miłej i sportowej atmosferze.
A oto wyniki zmagań wędkarzy w dwóch kategoriach:

- SENIORZY:

1. Nowak Roman
  2. Sibik Andrzej
  3. Ufniarz Dariusz
  4. Konieczny Rafał
  5. Torcz Andrzej
  6. Pluta Przemysław
  7. Kasprzyk Tomasz
  8. Pozierak Jerzy
  9. Zapłotny Waldemar
  10. Chruścicki Adam

- JUNIORZY:

1. Daniłowski Marcin
  2. Wujec Mateusz
  3. Szutenbach Adrian
  4. Kurasiewicz Filip
  5. Budzisz Tomasz
  6. Szutenbach Krystian

Wszystkim serdecznie gratulujemy !