Dzień Energetyka W Turowie

01

11 września w ramach obchodów Dnia Energetyka, odbyła się w naszym zakładzie uroczysta akademia. Jak co roku, przybyli na nią zaproszeni goście, oraz pracownicy Elektrowni Turów. Wśród grona pracowników nie mogło zabraknąć przedstawicieli związków zawodowych. Organizację Międzyzakładową NSZZ „Solidarność” przy Elektrowni Turów reprezentowali członkowie prezydium, wspierani przez kolegów związkowców z zaprzyjaźnionej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” KWB Turów. W drodze na akademię, pod pomnikiem Św. Maksymiliana Mari Kolbego, złożona została wiązanka kwiatów. W ten sposób już od lat energetycy – członkowie ZZ „Solidarność” oddają cześć swojemu patronowi.(J.K.)