Pikieta Dolnośląskich Pracowników Stacji Sanitarno Epidemiologicznych

01Dzisiaj we Wrocławiu pod Urzędem Wojewódzkim Komitet Protestacyjno-Strajkowy Pracowników Inspekcji Sanitarnej Dolnego Śląska, zorganizował pikietę protestacyjną! Powodem zorganizowania pikiety była dramatyczna sytuacja finansowa pracowników SANEPIDU, oraz ich bezsilność i brak nadziei na doprowadzenie do kompromisu w rozmowach, jakie od wielu miesięcy prowadzą z pracodawcami w ramach prowadzonego sporu zbiorowego! Od wielu lat ta grupa zawodowa otrzymuje jedne z najniższych wynagrodzeń wśród pracowników podległych rządowi i samorządom. W związku z apelem od Przewodniczącego Regionu o solidarnościowe wsparcie, na wrocławską pikietę udał się przewodniczący Marek Stecyk i wiceprzewodniczący Jacek Kuciński. (J.K.)